Zikir Selepas Witir Tarawih at Doa

.

Zikir Selepas Witir Tarawih. Setelah sholat witir, berikut ini adalah dzikir setelah sholat witir yang dicontohkan oleh rasulullah: Shalat tarawih dikerjakan 8 rakaat ditambah 3 rakaat witir, ada pula yang melaksanakan 20 rakaat tarawih dan 3 rakaat witir.

Doa Dan Zikir Selepas Solat Witir
Doa Dan Zikir Selepas Solat Witir from indahnyablog.web.app

Bagi yang tidak berapa ingat, izinkan kami kongsi cara solat sunat witir, berserta niat dan doa. Ada yang melaksanakan sholat tarawih 8 rakaat ditambah 3 rakaat witir, ada pula yang melaksanakan 20 rakaat tarawih dan 3 rakaat witir. Bacaan dzikir (wirid) dan do’a sesudah shalat tarawih dan witir.

Doa Dan Zikir Selepas Solat Witir

[shutterstock] kita dianjurkan untuk membaca doa dan wirid sejenak setelah salat witir. Selain bacaan wajib dalam shalat, zikir dan doa juga kerap dipanjatkan setelah shalat. Karena dialah yang menjanjikan semua ganjaran bagi orang yang menjalankan. Jika seseorang itu melakukan solat witir selepas tarawih kerana mahu mendapatkan pahala jemaah, dibolehkan baginya untuk solat sunat lain ketika bangun tengah malam, tetapi dilarang mengulangi solat witir lagi.