Doa Selepas Solat Witir Satu Rakaat at Doa

.

Doa Selepas Solat Witir Satu Rakaat. Cara mengerjakannya yang baik adalah sholat tahajud 4 rakaat, dilakukan dengan setiap dua rakaat diakhiri satu salam atau sama seperti melakukan sholat tahajud 2 rakaat. Memercikkan air di wajah orang yang tidur 9.

Bacaan Selepas Solat Witir Panduan Solat Tarawih 8
Bacaan Selepas Solat Witir Panduan Solat Tarawih 8 from spratigz.blogspot.com

Ringkasan cara solat sunat witir. Seperti yang kita tahu ia boleh dilakukan sama ada sebanyak 8 rakaat 4 salam atau 20 rakaat 10 salam. Selanjutnya adalah penting untuk mengetahui tentang tata cara sholat witir sebelum kamu ketahui tentang doa sholat witir.

Bacaan Selepas Solat Witir Panduan Solat Tarawih 8

Wa lizzakati faa ilin, wa limaa. Cara solat witir ialah dengan dua (2) rakaat satu salam dengan ditambah satu lagi solat witir satu (1. Artinya,aku menyengaja sembahyang sunnah witir satu rekaat dengan menghadap kiblat, tunai sebagai imam karena allah swt. niat sholat witir 1 rekaat sebagai makmum ushalli sunnatal witri rak’atan mustaqbilal qiblati ada’an makmuman lillahi ta’ala. Di sisi majoriti ulama, adalah dibolehkan untuk seseorang itu menunaikan solat witir sebanyak satu rakaat sahaja.