Doa Selepas Solat Tarawih Pdf at Doa

.

Doa Selepas Solat Tarawih Pdf. Waktu solat sunat tarawih lalah selepas menunaikan solat fardu isyak dan sunat ba’diah dua rakaat. Doa bisa diungkapkan dengan bahasa apa saja, oleh siapa saja, dan dilakukan kapan saja, termasuk usai shalat tarawih pada ramadhan kali ini.

Doa tarawih
Doa tarawih from pt.slideshare.net

Adalah kurang elok jika selepas selesai solat, kita terus bangun dan beredar tanpa diikuti wirid dan doa. Bacaan selepas setiap 2 rakaat sembahyang terawih. Witir yang akan dilakukan selepas sunat tarawih 34 10.

Doa tarawih

Panduan solat tarawih ringkas di rumah (beserta zikir & doa) solat tarawih hukumnya sunat muakkad iaitu yang sangat dituntut untuk dilaksanankan bagi umat islam setiap malam selepas solat isyak pada bulan ramadhan. Berikut ini adalah salah satu contoh doa selepas solat sunat tarawih yang banyak digunapakai di masjid2 dan dikalangan umat islam. 54c7ec24 2 f doa sholat witir oleh : Ada yang doa pendek dan panjang, maka antum boleh memilih untuk membaca doa yang mana satu sesuai dengan keinginan dan keselesaan membacanya.